Logo

Wanda’s bonte was

Auteur: Pol Anrijs
Regie: Jef Van Osselaer

Verhaal

Wanda is een jonge vrouw met een bewogen verleden die een gevangenisstraf uitzit omwille van illegale straatprostitutie en het dealen van drugs. Na reeds twee eerder mislukte pogingen tot voorwaardelijke invrijheidstelling krijgt ze nu, met 3 jaar cel achter de rug, haar laatste kans om 2 jaar vroeger dan voorzien vrij te komen. De voorwaarde om definitief vrij te komen is dat ze een job heeft die ze minstens een maand lang behoudt en dat ze die maand ook onberispelijk door het leven gaat.

Wanda gaat aan de slag bij een oude tante van haar in een verouderde wasserette die op sterven na dood is en vóór het einde van de maand zijn deuren dreigt te sluiten. Als na een paar dagen haar ex–pooier en –dealer weer opduikt om Wanda weer voor zijn kar te spannen en nog wat later haar ex–celgenote uit de gevangenis ontsnapt en zich bij Wanda komt schuilhouden, is het dek helemaal van de dam en dreigt Wanda binnen de kortste keren terug achter de tralies te vliegen.

Wanda is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is vastbesloten om haar laatste kans om definitief vrij te komen met beide handen te grijpen.

Zij probeert op haar manier de wasserette te “pimpen“ en zo nieuwe klanten te werven, van haar ex–pooier af te raken, haar “vriendin“ uit de klauwen van de politie te houden en tussendoor nog een paar persoonlijke problemen van Richard, de enige vaste klant van de wasserette, op te lossen. In een omgeving vol wasmachines, strijkijzers, wasgoed, waspoeder, water en schuim, leidt dit onvermijdelijk tot knotsgekke en hilarische situaties en een regelrechte aanval op uw lachspieren.

Spelen mee

Foto's