Logo

Amor viva el amor

Auteur: Roland Kerremans
Regie: Roland Kerremans

Verhaal

Op de kruising van de weg en de grote baan, daar waar de reclamezuil staat, is Mariette heer en meester in café ’t Spieke.

Gust en Bart, respectievelijk haar echtgenoot en zoon werken allebei aan het OCMW.
Daarenboven is Gust ook nog in de gemeentepolitiek actief, samen met Jeroom, een op geld beluste advocaat en boekhouder.

Wanneer Burgemeester Mona Pinkers een speciale vergadering belegt, is bij de stamgasten van het café een belletje gaan rinkelen. Maar Hortense, de huishoudster van Jeroom én roddeltante van het dorp, heeft reeds een vermoeden.

Wanneer bekend raakt dat er tegenover het café een bordeel komt is het pas groot alarm.
Marcel, de diaken, die niet vies is van een slippertje en daarboven nog een oogje heeft op Mariette, kan zijn vreugde niet op. Als Pierke, de vriend van Bart, samen met Julie, de kuisvrouw, en nog enkele stamgasten door Violet, de bordeelhoudster, gevraagd worden om een handje toe te steken, is het hek helemaal van de dam.

Bart heeft het trouwens knap lastig om een verliefd Fieke, een hippe jonge meid, van zich af te houden.<br<
Bij de opening gaat Marcel het bordeel zegenen, waarbij het niet nalaat om Lilly, het hoertje, eveneens de zegen te geven, maar dan letterlijk.
Hoe het verder afloopt en “Amor“ zich zal gaan mengen in de hele story, zullen we maar aan ieders verbeelding overlaten.

Een dolkomisch theaterstuk dat de toeschouwer meeneemt naar een dubbele, maar vrolijk moraal, in een erg verrassend decor.

Spelen mee

Foto's