Logo

De Kat in de Kelder

Auteur: Pol Anrijs
Regie: Jef Van Osselaer

Verhaal

Majoor Tanghe laat zeer tegen de zin van zijn zus Serafine, het kansarme gezin De Cat tijdelijk in de kelder van zijn huis wonen in afwachting van een sociaal appartement. Het gezin De Cat dat bestaat uit vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kim en grootmoeder Madeleine trekt aanvakelijk met tegenzin in bij de majoor maar dat slaat helemaal om als blijkt dat het huis grenst aan een bankgebouw.

Felix ziet zijn kans op de “jackpot” schoon en besluit een tunnel te graven van in de kelder bij de majoor tot in de kelder van de bank waarin zich de kluizen bevinden.
Het wordt uiteraard een hachelijke onderneming om dit te doen zonder dat de majoor en zijn zuster dit merken.

Uiteraard leidt dit tot hilarische situaties als blijkt dat grootmoeder Madeleine af en toe verrassend uit de hoek komt,dat Kim verliefd wordt op Sven die te pas en te onpas in de kelder opduikt,dat Kim de majoor in hoge mate opwindt en Serafine op zoek is naar haar kat die blijkbaar spoorloos verdwenen is.

Maar uiteindelijk lijken Felix en Co in hun opzet te slagen… maar op dat moment ontdekt Serafine de tunnel en haar dode kat en moeten ze Serafine gevangen houden en als Madeleine uiteindelijk het leven laat, zitten ze bovendien nog met een lijk opgescheept.
En wat dan met Sven en de majoor?

Spelen mee

 

 

 

Foto's