Logo

Martha en Mathilde

Auteur: Pol Anrijs
Regie: Erik Verschueren

Verhaal

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote, oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten, verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand weet, is dat beide zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming.

 

De ‘grote’ dag waarop de oogst zal worden opgehaald door een dealer en ze zullen worden uitbetaald, is nabij. Maar net die week logeert in het hotelletje een groep wielertoeristen, komt de deadline voor de cannabisoogst door technische problemen in het gedrang en komt de notaris de boerderij opeisen.

 

Wetende dat de zussen met hun ‘wiet’ experimenteren in de keuken van het hotel, dat de kibbelende wielertoeristen op ‘alle’ manieren elkaar de loef proberen af te steken, de dealer niet zo zuiver op de graat is en de notaris niet uit het hotel is weg te slaan zolang hij/zij haar zin niet krijgt, mag je je met Martha en Mathilda verwachten aan een cocktail van komische, soms spannende en vaak hilarische situaties.

Spelen mee

Foto's